Yanlış Hesaba Havale

Türkiye de ve Dünya da para yatırma işlemi oldukça farklı yollarla gerçekleştirilebilmektedir. Bu yollardan biri de bankaların gişeleri ve bankaların ATM’leridir.  Telefon bankacılığı ve internet bankacılığı aracılığıyla da hesaptan hesaba havale işlemi yapılabilmektedir.

Özellikle havale ve EFT işlemlerini gerçekleştirirken dikkatli olmamız gerekiyor. Aksi halde karşı tarafa yolladığımız paranın aynı şekilde bize geri gelmesi mümkün olmayabilmektedir. Yanlış hesaba gönderilen paralarla ilgili yaşanan endişeler sonucunda bankalara ve internet sitelerine oldukça yoğun soru sorulmaktadır. Eğer gönderdiğiniz miktar fazlaysa, karşı tarafın size geri dönüş yapmaması durumu var. Bu yüzden dikkati elden bırakmamak gerekiyor.

Yanlış Hesaba Yaptığınız Havale Para Nasıl Alınır?

  • Yanlış hesaba havale yaptınız ve endiÅŸelisiniz. GönderdiÄŸiniz para düşük miktarda da olabilir, yüksek miktarda da olabilir.
  • Ancak eÄŸer yüksek bir miktarda parayı havale etmeye çalışıyorsanız oldukça ÅŸanslı olduÄŸunuzu söyleyebiliriz.
  • Bunun sebebi ise hemen hemen tüm bankaların bu tarz iÅŸlemlerde ikinci bir doÄŸrulama adımını sizden istemesidir. İnternet bankacılığı ve telefon bankacılığı gibi adımlarla yolladığınız yüksek bakiyeli tutarlar karşı tarafın banka hesabına blokeli olarak geçiyor.
  • İşlemi yaptığınız dakikadan itibaren ilgili banka müşteri hizmetleri, hesap sahibini arayarak iÅŸlemin doÄŸru olup olmadığını sormaktadır. Sizden teyit isteyerek ona göre iÅŸlem yapar.
  • Müşteriye ulaÅŸamayan müşteri hizmetleri hesap sahibinin ÅŸube temsilcisine e-posta atmaktadır. Süreçle ilgili olarak gün içinde onay alınması istenmektedir.
  • Bu iÅŸlemler tamamen gönderilen tutarın doÄŸruluÄŸunu, yanlış hesaba geçmemesi için uygulanan mantıklı tekniklerdir.

Yanlış Hesaba Gönderilen Para Süreci Nasıl İşlemektedir?

  • Yanlış hesaba para gönderdiÄŸiniz takdirde, durumun kurtarılmasının tamamen karşı tarafın insiyatifine baÄŸlı olduÄŸunu söylemek mümkün.
  • Normal ÅŸartlarda, parayı havale yaptığınız kiÅŸinin bankası havale parayı alan kiÅŸiyle irtibata geçmektedir. Bir müşteri talimatı almaya çalışarak durumu teyit etmeye çalışır.
  • Çünkü ortada müşteri talimatı olmadan para yanlışlıkla gelmiÅŸ olsa dahi tutarın geri iadesi söz konusu deÄŸildir. EÄŸer yolladığınız para yüksek tutarda ise ve bu tutarı geri vermek istemeyen biriyle karşı karşıyaysanız karşı tarafa ‘’ sebepsiz zenginleÅŸme davası’’ açabilirsiniz.
  • Ancak unutmamanız gereken nokta yanlışlıkla havale yaptığınız hesabın sahibinin vefat etmesi durumunda parayı almanız asla mümkün deÄŸildir.

Bir önceki yazımız olan Odeabank Telefon Kredisi başlıklı makalemizde Odeabank Telefon Kredisi, Odeabank Vatan Bilgisayar Kredisi Nasıl Alınır? ve Odeabank ve Vatan Bilgisayar’ın Kredi Kampanyası hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ